AMA använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse. Fortsätt att använda våra tjänster godkänner du användningen av cookies.

Boka Bord
 • sv
 • en
 • Boka bord
  Inspiration
  Meny
  EVENT & ERBJUDANDEN
  Kontakt
  CLOSE

  JAPANSK MAT PÅ SYDAMERIKANSKT VIS

  AMA är inspirerat av Nikkeiköket, vi hyllar mixen mellan japanska och peruanska smaker i en modern miljö precis intill havet i centrala Helsingborg. Vi ser fram emot att skapa exotiska rätter med lokala nordiska ingredienser som tillsammans bjuder på en spännande upplevelse.

  BOKA BORD

  Kontakta oss om du har speciella önskemål eller vill göra en bokning för mer än 8 personer.
  L
  etar du information om Clarion Sea U eller andra restauranger & barer på hotellet?
  klicka här

  Email: helsingborg@amarestaurant.se             Tel: +46 42 40 52 600

  Boka bord
  INSPIRATION

  För över 2000 år började fridykande kvinnor handplocka ostron och pärlor längst den japanska kusten. De blev hyllade nationellt för deras hårda arbete och detta var början på en bestående tradition. Dykarna fick namnet AMA, som på japanska betyder ”havskvinnor”. Idag har man uppmärksammat denna gamla teknik då det visat sig vara ett hållbart sätt att fiska.

  Under 1900-talet emigrerade många japaner till Peru, vilket fick ett stort inflytande på kulturen. De japanska influenserna manifesterade och skapade det så kallade Nikkeiköket, en blandning mellan Japansk matlagning och Peruanska ingredienser och smaker. Nikkeiköket har fått en stor internationell spridning och har på senare år tagit världen med storm.

  AMA bjuder på både traditionella och nyskapande rätter med inspiration från Nikkeiköket och det utsökta som havet har att erbjuda. Restaurangens hjärta är det öppna köket med en fisk och skaldjursbar, grill och cocktailbar.

  På sommaren öppnas uteserveringen på kajkanten vid hamnpromenaden upp där du kan njuta av mat och dryck i eftermiddagssolen.

  Välkommen!
  Ama Restaurant-food
  KONTAKT

  Adress: Kungsgatan 1, 252 21 Helsingborg
  Clarion Hotel Sea U
  Email: helsingborg@amarestaurant.se
  Telefonnummer: +46 42 40 52 600


  ÖPPETTIDER

  AMA Restaurant 
  Tisdag – Torsdag: 17.00-22.00
  Fredag – Lördag: 17.00-23.00
  Söndag – Måndag: Stängt

  Join our community! Följ oss.