AMA använder cookies för att se till att du får bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du att använda våra tjänster godkänner du användningen av cookies.

Boka Bord
 • sv
 • en
 • Boka bord
  Inspiration
  Meny
  Rooftop Bar
  EVENT & ERBJUDANDEN
  Kontakt
  Safe stay
  CLOSE

  JAPANSK MAT PÅ SYDAMERIKANSKT VIS

  AMA är inspirerat av Nikkeiköket, vi hyllar mixen mellan japanska och peruanska smaker i en modern miljö precis intill havet i centrala Helsingborg. Vi ser fram emot att skapa exotiska rätter med lokala nordiska ingredienser som tillsammans bjuder på en spännande upplevelse.

  BOKA BORD

  Om du har speciella önskemål eller vill göra en bokning för mer än 8 personer, vänligen kontakta oss via e-post eller telefon.

  Vill du göra ditt restaurangbesök till en staycation? Eller ska du besöka Helsingborg? Boka ett rum på Clarion Hotel Sea U här

  Sea U soon!

  Boka bord
  INSPIRATION

  För över 2000 år sen började fridykande kvinnor handplocka ostron och pärlor längst den japanska kusten. De blev hyllade nationellt för deras hårda arbete och detta var början på en bestående tradition. Dykarna fick namnet AMA, som på japanska betyder “havskvinnor”. Idag har man uppmärksammat denna gamla teknik då det visat sig vara ett hållbart sätt att fiska.

  Under 1900-talet emigrerade många japaner till Peru, vilket fick ett stort inflytande på kulturen. De japanska influenserna manifesterade och skapade det så kallade Nikkeiköket, en blandning mellan Japansk matlagning och Peruanska ingredienser och smaker. Nikkeiköket har fått en stor internationell spridning och har på senare år tagit världen med storm.

  AMA bjuder på både traditionella och nyskapande rätter med inspiration från Nikkeiköket och det utsökta som havet har att erbjuda. Restaurangens hjärta är det öppna köket med en fisk och skaldjursbar, grill och cocktailbar.

  Välkommen!
  Ama Restaurant-food
  Rooftop Bar

  AMA stoltserar med Helsingborgs första rooftop bar som hittas högst upp i Clarion Hotel Sea U. Vi välkomnar dig in i en vacker cocktailbar med stor takterrass och magnifik utsikt över hela Öresund. En bar där upplevelsen står i fokus. Här serveras en variation på hantverkscocktails, läskande drinkar, enklare maträtter, en riktigt god stämning, solnedgångar och härlig musik. Det finns platser inne såväl som ute.

  Events

  Fotbollsfest på Clarion Sea U!
  Under fotbolls EM sänder vi utvalda matcher i Living Room Bar på Sea U.
  Här kan du njuta av mat, dryck och trevlig stämning med säkra avstånd och vidtagna åtgärder för din och vår säkerhet.

  Observera att matcherna som startar 21.00 kommer att avbrytas i halvtid då vi måste stänga 22.30 enligt rådande rekommendationer tom 1 juli. Åldersgräns är 21 år

  Processed with VSCO with a9 preset
  ama image
  No Events
  KONTAKT

  Adress: Kungsgatan 1, 252 21 Helsingborg
  Clarion Hotel Sea U
  Email: helsingborg@amarestaurant.se
  Telefonnummer: +46 42 40 52 600


  ÖPPETTIDER

  AMA Restaurant
  Tisdag-Torsdag: 17.00 – 22.30
  Fredag: 16.00-22.30
  Lördag 12.00-22.30

  Rooftop Bar
  Måndag-Söndag 11.30-22.30

  Rooftop Lunch
  Måndag-Fredag 11.30-14.00

  OBS Enligt rådande bestämmelser kommer vi att tömma och stänga lokalerna senast 22.30. Vänligen respektera detta.

  Join our community! Följ oss.