Om oss
På AMA tar vi dig med på en spännande resa genom Asiens rika smaker och kulinariska traditioner. Vi brinner för att hylla den mångfald som det asiatiska köket erbjuder, samtidigt som vi tar tillvara på våra nordiska råvaror. Vår inspiration hämtas från de matkulturer som har uppstått när Asien mött andra delar av världen, där traditionella rätter tillagas med lokala ingredienser.
Hos oss kan du uppleva färska fiskrätter som ceviche och tiradito från Nikkeiköket, som har sitt ursprung i mötet mellan Japan och Peru, såväl som en modern tolkning av den laosiska Thai Larb salladen eller den Thailändska massaman curryn, med inslag från Persien och Indien.
Ama - en hyllning till japansk historia
För över 2000 år sedan började fridykande kvinnor handplocka ostron och pärlor längs med den japanska kusten. De blev hyllade nationellt för deras hårda arbete och detta var början på en bestående tradition. Dykarna fick namnet AMA, som på japanska betyder ”havskvinnor”. Idag har man uppmärksammat denna gamla teknik då det visat sig vara ett hållbart sätt att fiska. AMA bjuder på både traditionella och nyskapande rätter med inspiration från det pan-asiatiska köket och det utsökta som havet har att erbjuda. Restaurangens hjärta är det öppna köket med en fisk- och skaldjursbar, grill och cocktailbar. På sommaren öppnas uteserveringen på kajkanten vid hamnpromenaden där man kan njuta av mat och dryck i eftermiddagssolen.
Kontakt
- Telefon +46 42 40 52 600
- Email helsingborg@amarestaurant.se
- Adress Kungsgatan 1 252 66 Helsingborg
Öppettider
- mån - tor
- fre
- lör
- sön Stängt